Jocurile foamei de Suzanne Collins

Jocurile foamei este primul volum al seriei cu acelasi nume,ea facand parte dintr-o trilogie,toate cele 3 volume fiind publicate si la noi,de catre editura Nemira.

Pe vechiul continent al Americii de Nord,populatia Panemului este impartita in 12 districte.Eroina acestei carti,Katniss,locuieste impreuna cu mama si sora sa(Prim) in districtul 12,care este cel mai sarac dintre toate.Viata lui Katniss nu este tocmai roz,ea fiind nevoita sa vaneze ilegal,impreuna cu prietenul ei din copilarie(Gale) pentru a-si hrani mama si sora.

Jocurile foamei este un concurs sangeros,care se petrece o data la 1 an.Cate 2 copii din fiecare district(o fata si un baiat)cu varste cuprinse intre 12 si 18 ani,sunt luati de langa familiile lor,fiind obligati sa se omoare intre ei.Numai unul dintre cei 24 se va intoarce acasa bogat si faimos.

Paticipantii acestor jocuri sangeroase se aleg prin tragere la sorti.(fiecare copil este obligat sa-si scrie numele pe cate un bilet,dar participantii pot opta ca numele lor sa fie de mai multe ori,primind in schimb hrana).Katniss nu o lasa pe sora ei sa primeasca in schimbul mai multor bilete cu numele ei hrana,deoarece isi da seama ca daca aceasta ar fi aleasa nu ar avea nici o sansa.Dar,totusi,soarta nu ii surade lui Prim,iar aceasta este aleasa.Katniss se ofera voluntara in locul lui Prim.Baiatul care va reprezenta districtul 12 este Peeta,fiul brutarului,care nu este potrivit pentru aceasta competitie.

Impreuna cu Peeta si ceilalti 22 de participanti,Katniss este dusa in arena Capitoliului,unde este nevoita sa se lupte pe viata si pe moarte.In continuare Katniss trece prin o multime de peripetii,in unele dintre ele aflandu-se la un pas de moarte.

In momente de deznadejde,Katniss este ajutata de Haymitch(mentorul lor),care cu ajutorul sponsorilor reuseste sa ii mai ofere cate un mic ajutor.Dar care dintre cei 24 de participanti vor reusi sa se intoarca acasa bogat si faimos?

Titlu:Jocurile foamei
Pagini:512
Format: 107×178 mm(carte de buzunar)
Aparitie:Aprilie 2009
Continuare:Sfidarea
Pret:29,90(dar acum la nemira o gasiti la 10 lei)
Editura romaneasca:Nemira

10 gânduri despre „Jocurile foamei de Suzanne Collins

 1. vps spune:

  foarte faina:X:X
  te tine in suspans pe parcursul ei…

 2. ioanaraluk95 spune:

  sti cat costa transportul?
  😀

 3. bianca2b spune:

  „Jocurile foamei sunt un concurs sangeros,care se petrece o data la 1 an.Cate 2 copii din fiecare district”.Nu te supara,dar reformuleaza.Pentru ca Jocurile foamei sunt un concurs este dezacord.Este un singur concurs.

 4. RRoxana spune:

  Si mie mi-au placut la nebunie…

 5. RRoxana spune:

  Oo si imi plac iepurasii :o3

 6. Andreea spune:

  Mai am putin si o termin si eu 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s