Recenzie „Războiul reginelor” vol.2

“Războiul reginelor”,volumul 2 a apărut la editura Tritonic în anul 2009.Pentru cei care vror să îl comande click aici.

Cartea ‘’Războiul reginelor”,volumul 2,continuă aventurile Yassunei,care au început în primul volum.La fel ca şi primul volum şi acesta mi-a plăcut,dar dacă m-ar întreba cineva care mi-a plăcut mai mult nu aş putea alege.Fiecare a fost special în felul lui.În primul volum am întâlnit personajele,am aflat despre existenţa mai multor popoare(pitici,elpizi,arkuzi,elfi etc),am descoperit cum te simţi când afli că tot trecutul tău a fost o minciună şi te trezeşti că eşti Regina Elfilor şi multe momente speciale care m-au încântat.

În cel de-al doilea volum deja eram familiarizată cu personajele şi ştiam şi ce urmăresc:uciderea Ceasornicarului.Nici în acest volum.Oana Stoica-Mujea nu s-a oprit să îi uimească pe cititori.Sunt momente în care stai cu sufletul la gură asteptând să afli ce se întamplă,sunt momente în care suferi alături de persoajele pe care le îndrăgeşti,dar sunt şi unele momente care te fac să zâmbeşti.

Personajele sunt realizate cu foarte multă maiestrie,iar unele,care în basme înfatisează ceva gingaş şi inofensiv în această carte iau parte la război.

Încă din primul volum se urmăreşte călătoria în care porneşte Yas alături de Samin(un om care o iubeşte foarte mult) şi apoi de Beor(fiul reginei arkude Morana) în căutarea locului în care se ascund elfii.
Am spus aici(click) că pe parcursul acestei calatorii Yas îşi va face o mulţime de prieteni,care o vor ajuta şi o vor învăţa câte ceva despre neamul ei,despre puterile ei etc.

Se creează alianţe între popoare,dar unele se şi duşmănesc,pornind astfel războiul,chiar dacă toţi vror să îl ucidă pe Regele Ceasornicar,nu se dau în lături şi de a-şi ucide duşmanii.Dar se pare că uciderea Ceasornicarului nu va fi atât de uşoară pe cât pare…el poate fi ucis doar de un Zeu sau un semi-Zeu şi se pare că aici va fi o mică problemă(sau nu).
De asemenea în scenă apar mai multe personaje noi,pe care le veţi îndrăgi,printre care şi un personaj pe care mulţi îl credeau mort.
Oare Yassunna va reuşi să îşi găsească poporul?Dar cu Regele Ceasornicar ce se va întâmpla?Acestea sunt principalele întrebări,pe care se dezvoltă întreaga acţiune a cărţii.

Mi-au plăcut mai multe paragrafe,dar doar la unul singur am reuşit să îi reţin locul unde se află(fiind la sfârşit):

„Popoarele,famiile,neamurile,toate ajung să se destrame dintr-un motiv sau altul.Oamenii apucă mereu pe căi greşite si neînţelese,dar,în cele din urmă,tot acasă se întorc.
Timpul este duşmanul tuturor,dar şi aliat atunci când trecem peste ceea ce ne macină sufletul şi reuşim să privim înainte.Viaţa este un tumult de clipe şi sentimente nesfârşite.
Viaţa este un razboi continuu”

Cei care vor citi această carte vor întelege ceea ce a vrut să spună Oana Stoica-Mujea prin aceste cuvinte,care la prima vedere nu au nimic special,dar în spatele lor se pot „citi” o mulţime de lucruri.

Detalii:
Autor:Oana Stoica-Mujea
Număr pagini:224
An apariţie:2009
Preţ:3024lei

4 gânduri despre „Recenzie „Războiul reginelor” vol.2

  1. ioanaraluk95 spune:

    am auzit multe lucruri bune de aceasta serie :X:X:XX
    poate o sa o citesc si eu 😀

  2. RRoxana spune:

    Te intreb: Recenzia contine spoilere? Stiu ca prima nu a continut, dar de obicei, la al doilea volum… 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s