Zidul De Foc – Blanca Borbely

„Plimbandu-ma” pe internet am dat de cartea aceasta si ma tenteaza sa mi-o cumpar!Cartea costa doar 20 de lei si o puteti comanda de aici(click)

Blanca Borbély, Zidul de foc, roman. Blanca (n. 16 aprilie 1997, Cluj) este elevă în clasa a VII-a la Colegiul Naţional G. Coşbuc din Cluj-Napoca, secţia germană. Ruxandra Cesereanu scrie textul escortă:¨„Realitatea nu este doar ceea ce ştim şi vedem, ci este şi ceea ce am putea vedea în anumite condiţii misterioase. Realitatea este enigmatică şi îngăduie perturbări în care făpturi străine, altere, se ivesc ca să îi tulbure şi să îi secondeze pe cei vii. Nicidecum în stilul lui Bram Stoker, adică fără vampirisme traumatice ori agresive, ci asumat înrudit cu saga (bestseller) Amurg de Stephenie Meyer, Blanca Borbély are îndemânarea, inteligenţa şi precocitatea necesare pentru a propune cititorului adolescentin o carte românească, plină cu vampiri cotidieni, adaptaţi la mileniul trei, prin limbajul lor uzual şi vestimentaţia pe măsură. Scrisul foarte tinerei autoare curge fluent şi plăcut, atmosfera e americanizată, farmecul ficţiunii (după cum precizează chiar unul dintre vampirii-personaje) este scop. Dialogul este volubil şi alcătuieşte nucleul acestei cărţi. Trăim vremuri în care vampirii sunt în vogă, iar cei care pledează pentru ei sunt adolescenţii: Blanca Borbély crede în acest lucru şi scrie o carte pro domo.”

Blanca Borbely e cea mai tanara scriitoare premiata de Uniunea Scriitorilor din Romania, filiala Cluj. Tiparita in 200 de exemplare, „Zidul de foc”, pe care Blanca a scris-o anul trecut, pe cand avea doar 13 ani, a fost inspirata din bestsellerul „Twilight”, al americancei Stephenie Meyer.

Dupa ce a trimis materialul la concurs, Blanca a mai scris trei volume – pe ultimul spera sa-l termine pana la vacanta – si spune ca are alte opt idei pentru viitoare carti. Vampirii Blancai sunt o specie aparte – merg la scoala, cand au o nelamurire cauta repede pe net raspunsul si le place la nebunie sa conduca la viteza maxima – preferabil Porche sau Audi – chiar daca au doar 15 ani.

De fapt personajele principale, doi frati gemeni, Rachel si Taylor, nu sunt chiar vampiri, ci „proditori”, „o subspecie rara si iesita de sub control. Demoni”. Cartea „Zidul de foc” si este impartita in trei, fiecare parte fiind introdusa de cateva versuri: un fragment din piesa „Not Afraid” a lui Eminem – partea I; unul din „21 Guns”, Greenday – partea a II-a si unul din „Fire”, Matthew Finley – partea a III-a. „Scrisul foarte tinerei autoare curge fluent si placut, atmosfera a americanizata, farmecul fictiunii (dupa cum precizeaza chiar unul dintre vampirii-personaje) este scop. Dialogul este volubil si alcatuieste nucleul acestei carti”, spune cunoscuta scriitoare Ruxandra Cesereanu in prezentarea pe care o semneaza pe coperta.

8 gânduri despre „Zidul De Foc – Blanca Borbely

 1. lori spune:

  Si pe mine m-a facut curioasa aceasta carte!

 2. CCAM spune:

  Si eu! Si eu!

 3. blanca spune:

  😀

 4. vps spune:

  ce fain!
  E bine de stiut ca si in Romania se naste un nou tip de carti…

 5. synpa spune:

  Most tenyleg hogy hivnak ? Blankanak vagy Blancanak.Peter Istvan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s