Recenzie „Ultimul papa”!

Cartea “Ultimul papa” a aparut la editura Tritonic.Pentru cei care vror sa o comande click aici.

Cautand ceva de citit am „dat” peste aceasta carte.Din cand in cand mai trebuie sa “evadez” din lumea varcolacilor,vampirilor,zanelor etc. si o carte de genul acesta este numai buna!

Cartea te tine “in priza”,de la prima pana la ultima pagina,cu fiecare pagina doresti sa afli mai multe si cu cat afli ce te intereaza cu atat apar mai multe mistere.

Ce m-a deranjat au fost numarul foarte mare de personaje,desi Rafael si Sarah sunt personajele in jurul carora se construieste cartea si apar mai mult in carte.La un moment dat pierdusem firul si nu mai intelegeam de ce mai apare inca un personaj nou(dar pana la urma fiecare avea rolul lui si daca peste cativa ani o voi citi din nou o voi intelege mai bine)

Poate multora dintre voi o sa fi se pare o carte bisericeasca(din cauza titlului),dar nu poesteste despre viata preotilor sau etc.Este un thriller surprinzator,bazat pe fapte veridice care se contureaza pe misterul mortii Papei Ioan Paul 1.

Pe 29 septembrie 1978,Vaticanul anunta moartea Papei Ioan Paul I,la doar 33 de zile de la moartea acestuia.Pe certificatul de deces cauza este un atac de cord,dar acest lucru este adevarat sau in spatele acestei morti se ascunde si altceva?

Dupa 28 de ani de la acest incident,Sarah Monteiro se intoarce acasa,la Londra si gaseste un plic cu o lista de nume necunoscute si un mesaj codificat de la o persoana total necunoscuta ei,Firenzi.
Dar cel mai dubios lucru este ca pe acele foi apare si numele tatalui lui Sarah.Oare acele foi i-au fost trimise din intamplare sau expeditorul le-a trimis cu un scop?

Cert este ca in cateva ore viata lui Sarah se schimba enorm fata de cum era inainte de a primi scrisoarea.Ea trebuie sa lupte pentru viata ei,iar in caz ca este prinsa trebuie sa indure toate torturile posibile,dar nu are voie sa divulge locul unde a ascuns continutul plicului primit de la Firenzi.

Si cel mai dureros este ca habar nu are cine este tatal ei cu adevarat(un criminal,un terorist?!)…iar pana nu se vor intalni fata in fata nici un secret despre trecutul acestuia nu va iesi la iveala.

De Sarah va avea grija un anumit Rafael ,dar nici cei mai buni nu pot scapa asa usor de amenintari.Ideea este ca acele hartii sunt mult mai pretioase decat o mie de vieti.
Daca vreti sa aflati cine este in spatele acestor amenintari sau va plac misterele care au ramas de zeci de ani nerezolvate si la un moment dat ies la iveala va recomand sa cititi cartea.

Un gând despre „Recenzie „Ultimul papa”!

  1. […] descoperit o carte foarte interesanta pe blogul D3spre carti: Ultimul Papa scrisa de Luis Miguel Rocha. “Poate multora dintre voi o sa fi se pare o carte […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s