Recenzie „616 totul e infern”

La noi cartea a aparut prin intermediul editurii Tritonic in anul 2008 si poate fi comandata de aici(click).

“616 totul e infern” este genul de carte care te tine in suspans de la prima pana la ultima pagina.Cu cat afli mai multe cu atat vrei sa sti si mai mult.

Se aseamana putin cu “Ultimul papa” de Luis Miguel Rocha:amandoua cartile avand ca personaj central o femeie puternica,care face tot posibilul pentru a-si atinge scopul.De asemenea in ambele carti apare cateva capitole cu evenimente care s-au petrecut intr-un timp indepartat fata de cel in care se petrece actiunea.

“616 totul e infern” are o baza reala,unele pasaje fiind citate din biblie, precum si interpretarile biblice si alte texte referitoare la Diavol.

Romanul urmareste doua planuri,dar care au cateva elemente comune.Pe o parte Albert Cloister, membru al organizatiei Lupii lui Dumnezeu urmareste firul diverselor fenomene paranormale si al documentelor religioase vechi, aflate la Vatican si nu numai.
De cealalata parte psihiatra Audrey Barret incearca sa-l trateze pe Daniel,un gradinar batran,care este posibil sa aiba personalitate multipla.

Daniel a fost pe punctul de a muri intr-un incendiu,dar a fost salvat de catre un pompier,care cu timpul va deveni apropiat de psihiatra lui Daniel.

Dar psihiatra Audrey Barret ascunde un secret:fiul ei a fost rapit din senin.Pe parcursul romanului ea va incerca sa il gaseasca.

Intersectarea preotului si a psihiatrei se va intampla in momentul in care se descopera ca Daniel este posedat de Diavol.

Sinopsis:

Cazurile misterioase si inexplicabile – sau cu greu explicabile -, prezente in aceasta carte, au o baza reala. Pasajele citate din biblie, precum si interpretarile biblice si alte texte referitoare la Diavol, exista; dupa cum sunt exacte si fragmentele din textele apocrife, condamnate de Biserica. Numarul 616 este atribuit, initial, in Apocalipsa Sfintului ioan, Fiarei, adica lui Lucifer incarnat. Acest numar a fost inlocuit mai tarziu de catre primii crestini, care au introdus numarul 666. Acest numar este legat de temutul imparat roman Nero, crud persecutor al crestinilor. Conform Bibliei, Lucifer a fost cel mai pur dintre ingeri, inainte de a-si schimba bunatatea in rautate, din dorinta sa de a fi egalul lui Dumnezeu. Pentru teologi, este o mare taina de ce permite Dumnezeu influenta raului in lume. Ei cred ca este vorba despre un plan superior pe care omul nu il poate intelege. Dintre numeroasele taine evanghelice, cea mai mare este in continuare fraza rostita de isus inainte de a-si da suflarea, pe cruce: “Dumnezeul meu, Dumnezeul meu, de ce m-ai parasit?”, fraza ce apare in Evangheliile lui Matei si Marcu. Compania lui Isus este ordinul religios crestin cel mai progresist si cu cel mai mare numar de membri din lume. De la fondarea, de catre spaniolul ignatiu de Loyola, a acestui ordin, iezuitii s-au dedicat studiului stiintific, investigarii evenimentelor paranormale si ezotericului, in cautarea ADEVARULUi. Concluzia ingrijoratoare la care ajunge cartea aceasta, in lumina faptelor si a neindoielnicei fermitati a logicii, ar putea fi ADEVARUL.

4 gânduri despre „Recenzie „616 totul e infern”

  1. Andradra spune:

    Pare superba aceasta carte..si cam horror ..poate ma insel ;)).

  2. Darkflayer spune:

    Am primit cartea.multumesc inca o data .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s