„Pe jumatate moarta” de Kim Harrison

Mă numesc Madison Avery şi trebuie să vă spun că acolo se află mai mult decât puteţi vedea, auzi sau atinge. Ştiu, pentru că eu mă aflu acolo. Şi văd. Aud. Ating. Trăiesc.

Recenzia:
„Pe jumatate moarta” de Kim Harrison este primul volum din seria „Madison Avery” si a aparut la noi in tara prin intermediul editurii Corinteens.

Kim Harrison a reusit sa creeze o altfel de poveste fata de ce am citit pana acum.De data aceasta avem de-a face cu spintecatori si nu cu vampiri sau varcolaci.Pentru inceput spintecatorii sunt de doua feluri:spintecatori ai luminii,care fac tot posibilul sa salveze vietile oamenilor si spintecatori ai intunericului care incearca sa ii omoare.

Madison Avery o fata de saptesprezece ani ducea o viata apparent normal(fie daca la scoala era considerata o ciudata si nu avea prea multi preteni).Dar in noaptea balului de absolvire viata ei se schimba radical cand este ucisa de un spintecator al intunericului.Dar dintr-o eroare ea este blocata pe pamant,moarta ,dar nu diaparuta,datorita amuletei pe care a furat-o de la cel care a vrut sa o omoare.

Pentru ca lucrurile sa fie si mai palpitante,Madison nu a fost omorata de un spintecator al intunericul de rand,ci chiar de conducatorul acestora Kairos.Si binenteles ca acesta vrea sa isi recupereze amuleta.

Barnabas este un spintecator al luminii si incearca sa o invete pe Madison cum sa comunice cu el cu ajutorului gandurilor,dar acest lucru este imposibil.

Chronos-pe scurt Ron este un amestec de vrajitor si Ghandi si intr-ul fel este seful lui Barnabas.Pentru a o pazi pe Madison de Kairos,ii ofera un inger pazitor sub forma de sfera luminoasa,cu o voce de clopotel care se numeste G.R.A.T.I.I. o-suta-saptezeci-si-sase,dar se dovedeste a fi o ea,iar Madison ii da numele Grace.Ingerul pazitor este exact ce ii lipsea lui Madison.
Daca inainte cei din jurul ei o considerau nebuna,acum nu mai au nici un motiv sa zica ca nu este asa.Mai ales cand
Madison incepe sa se certe cu aerul din jurul ei(totusi Grace este acolo,dar muritorii nu o vad).Am indragit-o foarte mult pe Grace,mai ales cand incepe sa compuna cantecele…este atat de haioasa!

Cand Nakita vrea sa recupereze amuleta lui Madison pentru Kairos,lucrurile devin si mai ciudate deoarece este implicat si Josh,perechea ei de la bal.Pentru ca spintecatorii intunericului sa nu il omoare pe Josh acesta trebuie sa stea mereu pe langa Madison,cel putin pana se intorc Ron si Barnabas.

Dar oare moartea lui Madison sa fi fost intamplatoare sau Kairos avea propriile lui motive?

Este o carte frumoasa,unica,iar modul de a scrie este foarte lejer.M-a suparat faptul ca pana aproape de sfarsit,nu are foarte multa actiune,dar sper ca in volumul doi sa avem parte de mai multa.

Detalii:
Format: 13 x 20 cm
Autor: Kim Harrison
Traducere: din limba engleză de Laura Blebea
Editura: CORINTeens
Aparitie: 2011
Numar pagini: 256
Preț: 34.90 RON
Puteti comanda cartea de aici.

5 gânduri despre „„Pe jumatate moarta” de Kim Harrison

  1. Rose spune:

    Îmi place renezia ta, sper să pot pune şi eu mâna pe carte cât mai curând 🙂

  2. frumoasa recenzia, cred ca e o carte placuta pentru citit, poate pe viitor o voi citit si eu

  3. pauu spune:

    Nu stii pe ce site se poate gasi povestea online ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s