Recenzie ”Orașul de Cenușă” de Cassandra Clare

 Hei 😀 Dacă tot e început de septembrie,am zis să scriu și eu o recenzie :D. Am vrut să o postez de ieri dar am avut ceva treabă și nu am apucat:)

Rezumat:

 Corasul-de-cenusa21lary Fray nu-şi doreşte decât ca viaţa ei să revină la normal.

Dar ce înseamnă normal când eşti vânător de umbre, spintecător de demoni, mama ta se află într-o comă indusă prin magie, şi poţi vedea deodată vârcolaci, vampiri şi spirite ale naturii? Lui Clary i-ar plăcea să petreacă mai mult timp cu prietenul ei cel mai bun, Simon. Dar vânătorii de umbre nu-i dau pace – mai ales frumosul şi enervantul său frate recent regăsit, Jace. Iar singura ei şansă de a-şi ajuta mama este să-l urmărească pe sălbaticul vânător de umbre Valentine, care este probabil smintit, cu siguranţă malefic – să fie acesta chiar tatăl ei? Când şi cel de-al doilea Instrument Mortal este furat, înspăimântătoarea Inchizitoare îl suspectează pe Jace.

Dar este oare Jace gata sa-si tradeze prietenii si sa-si incalce principiile pentru a-si ajuta tatal?

 

 

Nu știu cum să încep….cartea aceasta este la fel de uimitoare ca prima. Poate..cu mai multe aventuri și bătălii…și romantism.

 Odată ce Clary află că e soră cu băiatul de care e îndrăgostită…rămâne fără cuvinte,se închide singură în ea și acceptă cu greu situația. Dar asta nu înseamnă că-ți poate opri sentimentele apăsând un buton. Ea speră..și o face pe tot parcursul cărții că ce a spus Valentine (tatăl lor),nu este adevărat…

 Jace,pe de altă parte știe să-și ascundă foarte bine dezamăgirea și supărarea. Își poartă masca lipsită de orice fel de expresie și-și descarcă nervii în lupte.

 Atunci când un copil de elf,un copil al lunii și unul al nopții,sunt morți…singurul suspect pentru aceste crime…este chiar el,Jace.

Jonathan,sau după prescurtarea oferită de prieteni,Jace…este suspectat de aceste crime,de o femeie bătrână și arțăgoasă,cu o viață și un trecut murdar..lăsat în urmă,pe nume Imogen..numită și Inchizitoarea . Ea îl acuză pe Jace ca fiind un criminal și trebuie să fie închis și dus în Idris,ca să fie judecat de Conclav. În timp ce a fost pus să stea într-o cușcă,ca un animal de la ZOO,în orașul Tăcut,Jace a trăit o noapte de coșmar. Fiind închis și păzit de frații tăcuți,legat cu lanțuri ca un câine…nu putea face nimic să salveze viața păzitorilor săi. Astfel,frații tăcuți au fost uciși și instrumentul mortal a fost furat ,și anume Sabia Mortală…iar săracul Jace a fost tras la răspunderi din nou,dar de data asta a fost acuzat că este de fapt un spion! Și nu orice spion,ci spionul lui Valentine! 

  Sabia fiind la Valentine acum,undeva pe vasul său…trebuia să fie adusă din nou ”acasă”. Jace,a fost închis iar de  Inchizitoare într-o cușcă făcută de ea din pumnale,o cușcă vrăjită. Ca să-l poată ține acolo peste noapte,ca mai apoi să-l trimită în Idris. Cu puțin ajutor dat de Alec și cu noile sale talente,Jace scapă din cușcă și merge să-l găsească pe Valentine. 

 Clary,are și ea probleme…mari probleme. Deține o putere de nedrescris. O putere atât de magică..orbitoare,care poate să distrugă tot. Dar ea încă nu știe. Sau poate știe…dar nu e capabilă să o folosească,trebuie să învețe cum.

  Sentimente,sânge vărsat,lacrimi scurse pe obraji,tremuratul oferit de frică…toate acestea își au rostul în această carte. Fiecare pagină își are rostul ei…îți ții respirația la fiecare cuvânt și deja îți imaginezi întreaga acțiune. 

 Oare,Jace și Clary o să treacă peste această chestie cu ”frate și soră”, o să-și ia inima în dinți și o să spargă tiparele cu iubirea lor? (eu așa sper :-s și nu cred că sunt singura 😀 :)) ).

 Simon o să intervină? ”Iubito”,noua poreclă dată de proaspătul vampir,lui Clary. Dar cât poate să țină această relație,dacă Clary se gândește mereu la Jace? 

 Valentine o să scape? Și ce e cu atâtea crime în această carte?! Pentru ce-i trebuie lui Valentine Sabia?

 Jace o să-l oprească? Sau poate Clary,cu noile sale puteri?

 O să cedeze singurul fiu al lui Valentine? O să plece cu tatăl său?! 

 Un sărut între frați,crime,un prieten pierdut….sau poate nu,multe lacrimi lăsate,sentimente risipite în aer…toate acestea într-o singură carte! Orașul de Cenușă!

 O puteți cumpără de la editura Leda,aici.

 O seară frumoasă! 🙂 Melodia de astăzi:

2 gânduri despre „Recenzie ”Orașul de Cenușă” de Cassandra Clare

  1. dumbyd spune:

    Și care a fost totuși părerea ta? Nu ai făcut decât să povestești ce se întâmplă

    • Bianca:) spune:

      Am o părere foarte bună despre această carte:). La fiecare pagină am rămas cu răsuflarea tăiată și voiam să o termin mai repede,să văd ce se întâmplă. Dar am spus că este o carte uimitoare,știu că am povestit mai mult dar am vrut să transmit emoțiile și sentimentele mele pentru carte prin povestirea ei. 🙂 Acum,poate nu e cea mai bună recenzie a mea..dar o să mă gândesc la ce ai spus tu pentru următoarea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s